Lotto Cycling Cup

Dames Elite UCI 1.1 & 1.2 wielerwedstrijden

 

Lotto Cycling Cup

Wedstrijd calender

 

 

 

 

 

Beste wielerfan

 

Zoemende wielen over het asfalt, de zucht van het voorbijrazende peloton, die gemiste drinkbus, de geslaagde vlucht, onder het spandoek beide armen in de lucht, het geluk van de winnaar… Dat is toch wat koers zo mooi maakt, niet? En de hoop op nieuwe kansen en nieuw succes, morgen of volgende week..?

Al jaren proberen we als organisatoren van de Lotto Cycling Cup, met de hulp van Belgian Cycling en onze sympathieke sponsors, het wielrennen van onze Belgische meisjes naar een hoger niveau te tillen. We zoeken mee naar oplossingen om jonge wielrensters aan te trekken naar deze mooie sport om ook, net zoals bij onze Belgische mannen, de vrouwen aan de top te brengen in de koers. Drinken zij immers niet hetzelfde water? Eten zij niet hetzelfde brood? Wel dan..?!

Waarom lukt het ons dan zo moeilijk om vrouwelijke versies van een Greg, Philippe of Remco af te leveren? We blijven er in geloven, we blijven er ons uiterste best voor doen. We mogen immers de boot van de verdere internationalisering van het vrouwenwielrennen niet missen..! Vanaf 2020 zal de professionalisering in deze tak van de wielrennerij zich onder druk van de UCI verder door zetten. Meer dan terecht trouwens! Onze vrouwelijke atleten doen er immers minstens evenveel voor dan hun mannelijke collega’s, dus..! Gelijk loon voor gelijk werk, ook in deze.

Zoekt u waar en wanneer u onze meisjes kan komen aanmoedigen in onze reeks van wedstrijden? Zoekt u wegwijzers of deelnemerslijsten? Bent u benieuwd naar foto’s of films van uw poulains? Of de uitslag van die laatste koers? U kan dit allemaal terugvinden op deze website.

Bedankt aan elk en iedereen die ons steunt in ons verhaal! We hopen dat onze gezamenlijke inspanningen op termijn zullen lonen en dat we fier, achteroverleunend zullen kunnen genieten van successen.

Tot op de koers!

Het bestuur

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over deze cookies.
Door verder te gaan ga je hiermee akkoord... Lees ook onze PRIVACY rules.