Cyclis Bike Lease Classic

Een volledig nieuwe wedstrijd op de koerskalender. De Cyclis Bike Lease Classic is op woensdag 1 mei de derde manche binnen de Lotto Ladies Cycling Cup. Een splinternieuwe vrouwenkoers in Hamme op een feestdag, waar de vrouwen wel degelijk hard zullen moeten werken om zich tot eerste winnares van de Cyclis Bike Lease Classic te kronen.
Logo

Uitslag

Zomerse omstandigheden zorgen voor een warme eerste editie van de Cyclis Bike Lease Classic in Hamme. Tijdens de zeven lokale rondes krijgen we enkele solo aanvalsondernemingen van Alice Sharpe, Lea Fuchs en Helena Bieber, maar zonder finaal succes. Uiteindelijk weten Federica Venturelli en Anne Knijnenburg in de laatste ronde weg te rijden van het peloton. Het is de Nederlandse Knijnenburg die sneller is dan haar medevluchtster. Haar ploeggenote Scarlett Souren spurt in het peloton, ontsierd door een massale valpartij aan de aankomst, naar de derde podiumplek.

Uitslag Cyclis Bike Lease Classic
1
Anne Knijnenburg
VolkerWessels Women's PCT
03:19:21
2
Federica Venturelli
UAE Development Team
"
3
Scarlett Souren
VolkerWessels Women's PCT
+00:25
4
Lara Gillespie
UAE Development Team
"
5
Marjolein van ‘t Geloof
Hess Cycling Team
"

Parcours

Het vrouwenpeloton start om 13:30 uur vlak bij het Marktplein van Hamme. Op die manier beginnen ze aan hun zeven lokale rondes van net geen twintig kilometer, langs Zogge, Grembergen en Moerzeke om terug aan te komen in Hamme. Goed voor een totale afstand van 137,9 kilometer.

  • Start: Roodkruisstraat in Hamme – 13:30 uur
  • Finish: Roodkruisstraat in Hamme – rond 16:55 uur

Programma

Slaagt het vrouwenpeloton erin om tijdens de zeven lokale rondes voor afscheiding te zorgen? Rijdt er een kopgroep weg die het kan volhouden tot het einde, of krijgen we een groepsspurt richting de finish in Hamme? Ontdek hieronder het programma van de Cyclis Bike Lease Classic op woensdag 1 mei en bekijk de gedetailleerde wegwijzer.

  • Ploegenvoorstelling: van 11:45 tot 13:00 uur
  • Start: 13:30 uur
  • Finish: 16:55 uur

Deelnemers

Wie van het vrouwenpeloton staat er op woensdag 1 mei aan de start in Hamme en maakt er kans om de eerste vrouw op de erelijst te worden? Ontdek hieronder de deelnemerslijst van de Cyclis Bike Lease Classic.