GP Le Samyn des Dames

Net als de voorbije twaalf jaren staat er in 2024 ook een vrouweneditie van de GP Le Samyn gepland, als opener van de Lotto Ladies Cycling Cup. Hieronder vind je alle praktische info, het parcours, programma en deelnemerslijst.

Logo

Resultaten

Drie rensters kunnen de oversteek maken naar de vroege vlucht en spurten in Dour voor de overwinning. Daar is de vittoria voor de Italiaanse Vittoria Guazzini, die het overtuigend haalt voor Fins kampioene Anniina Ahtosalo en Christina Schweinberger.

Uitslag GP Le Samyn des Dames
1
Vittoria Guazzini
FDJ - SUEZ
03:02:47
2
Anniina Ahtosalo
Uno-X Mobility
"
3
Christina Schweinberger
Fenix - Deceuninck
"
4
Karlijn Swinkels
UAE Team ADQ
"
5
Anneke Dijkstra
VolkerWessels Women's PCT
+ 00:02

Parcours

Ook het vrouwenpeloton start op de Grote Markt van Quaregnon. In tegenstelling tot de mannen zetten zij direct koers richting aankomstplaats Dour waar ze dezelfde moeilijkheden krijgen voorgeschoteld als de mannen. Als ze een eerste keer over de finish rijden in Dour moeten zij ook nog drie lokale rondes afleggen. De eerste die na 115 kilometer over de aankomstlijn rijdt ter hoogte van de Place Emile Vandervelde volgt Marta Bastianelli op.

  • Start: Grand Place de Quaregnon in Quaregnon – 11:15 uur
  • Finish: Place Emile Vandervelde in Dour – rond 14:15 uur

Programma

Wil je met de GP Le Samyn de eerste vrouwenklassieker in Wallonië van dit seizoen vanop de eerste rij beleven? Ontdek hieronder het programma van de eerste manche van de Lotto Ladies Cycling Cup op dinsdag 27 februari en bekijk de gedetailleerde wegwijzer.

  • Ploegenvoorstelling Vrouwen Elite: van 10:00 tot 11:00 uur
  • Start Vrouwen Elite: 11:15 uur
  • Finish Vrouwen Elite: 14:15 uur        

Deelnemers

Wie van het vrouwenpeloton staat er op dinsdag 27 februari aan de start in Quaregnon en maakt er kans om Marta Bastianelli op te volgen? Ontdek hieronder de deelnemerslijst van de GP Le Samyn bij de vrouwen.