Egmont Cycling Race Women

De tweede editie van de Egmont Cycling Race Women staat op dinsdag 20 augustus op de wielerkalender. Vorig jaar was de Amerikaanse Heidi Franz de sterkste, die toen nipt een spurtend peloton kon voorblijven. In deze tweede editie rijdt het vrouwenpeloton van Sint-Lievens-Houtem naar Zottegem, voor de zesde manche van de Lotto Ladies Cycling Cup. Wie pakt de winst in de Egmont Cycling Race?

Logo

Parcours

Om 13:00 uur vertrekt het vrouwenpeloton in Sint-Lievens-Houtem waar het eerst nog twee lokale lussen aflegt, zodat het via Oosterzele en de Lange Munte richting aankomstplaats Zottegem rijdt. Daar krijgen de renners nog vier en halve lokale ronde voorgeschoteld, met daarin telkens de hellingen De Vlamme en Grotenbergstraat, en kasseistroken Lippenhovestraat en Kruiswaterplein. In totaal telt de Egmont Cycling Race Women 114,1 kilometer waar de aankomst in Zottegem rond 15:45 uur wordt verwacht. 

  • Ploegenpresentatie: Marktplein in Sint-Lievens-Houtem – van 11:45 uur tot 12:45 uur
  • Start: Marktplein in Sint-Lievens-Houtem – 13:00 uur
  • Finish: Stationsplein in Zottegem – rond 15:45 uur
  • Afstand: 114,1 km

Deelnemers

Wie van het vrouwenpeloton staat er op dinsdag 20 augustus aan de start in Sint-Lievens-Houtem en maakt er kans om Heidi Franz op te volgen? Ontdek hieronder de deelnemerslijst van de Egmont Cycling Race Women.

Foto's

Hier vind je binnenkort het beeldmateriaal terug van de Egmont Cycling Race Women 2024.