Elmos Dwars door het Hageland

Voor het vierde jaar staat er ook een vrouweneditie van Dwars door het Hageland op de wielerkalender. Nadat Chantal van den Broek-Blaak in 2021 en Ilaria Sanguineti in 2022 zegevierden, zoeken we op zaterdag 8 juni een opvolgster voor Lotte Kopecky die vorig jaar duidelijk de sterkste was op de Citadel van Diest.

Logo

Erelijst & Resultaten

De uitdunning na de gravelpassages en kasseistroken zorgt ervoor dat er een kopgroep van ongeveer dertig rensters de finale induikt. Anneke Dijkstra koos voor de aanval maar solo tegen het uitgedunde peloton, werd ze net voor de laatste kilometer terug ingelopen. Er volgt een spannende ontknoping op de Citadel in Diest, met een strijd tussen vier vrouwen. Met een laatste versnelling duikt Lucinda Brand de laatste bocht in waar niemand haar nog kan remonteren. Landgenotes Thalita de Jong en Karlijn Swinkels stranden in haar zog en vervolledigen het podium van Elmos Dwars door het Hageland.

Uitslag Elmos Dwars door het Hageland
1
Lucinda Brand
Lidl – Trek
03:16:50
2
Thalita de Jong
Lotto Dstny Ladies
"
3
Karlijn Swinkels
UAE Team ADQ
"
4
Mischa Bredewold
Team SD Worx – Protime
"
5
Letizia Borghesi
EF Education-Cannondale
+ 00:03

Foto's

Hier vind je binnenkort het beeldmateriaal terug van Elmos Dwars door het Hageland 2024.

Parcours

Ruim twee uur voordat de mannen aan hun tocht beginnen, is het vrouwenpeloton het eerst aan de beurt. Om 10:45 uur weerklinkt het startschot in Aarschot waarna het peloton eerst anderhalve ronde in de regio Aarschot afwerkt, vooraleer ze verder koers zetten richting aankomstplaats Diest om daar nog twee en halve lokale ronde af te leggen. Wordt het verschil al onderweg gemaakt of krijgen we een spannende apotheose op de Citadel van Diest?

  • Ploegenpresentatie: Grote Markt in Aarschot – van 9:30 uur tot 10:35 uur
  • Start: Grote Markt in Aarschot – 10:45 uur
  • Finish: Citadel in Diest – rond 14:15 uur
  • Afstand: 128,3 km

Deelnemers

Wie van het vrouwenpeloton staat er op zaterdag 8 juni aan de start in Aarschot en maakt er kans om Lotte Kopecky op te volgen? Ontdek hieronder de deelnemerslijst van Elmos Dwars door het Hageland.