Classic Brugge – De Panne

Sinds 2018 neemt Brugge – De Panne een vaste plek in op de kalender van het vrouwenpeloton. De voorbije jaren werden zagen we de koers eindigen in een massaspurt, of een solo-overwinning nadat het peloton onderweg helemaal uit elkaar werd geranseld. Dit jaar staat de World Tourkoers Classic Brugge – De Panne op donderdag 21 maart als tweede manche van de Lotto Ladies Cycling Cup op het programma. Hieronder vind je alle praktische info, het parcours, programma, VIP-formule en deelnemerslijst.

Logo

Uitslag

Aangename weersomstandigheden en de afwezigheid van de wind zorgen voor enkele aanvalspogingen onderweg, maar niets kan een massaspurt in De Panne vermijden. In het verwachte duel tussen Charlotte Kool en Elisa Balsamo trekt de Italiaanse aan het langste eind. Net zoals twee jaar geleden is zij de snelste van het pak. Charlotte Kool wordt tweede maar wordt wel de nieuwe leidster in het klassement van de Lotto Ladies Cycling Cup. De Poolse Daria Pikulik vervolledigt met haar derde plaats het podium.

Uitslag Classic Brugge - De Panne
1
Elisa Balsamo
Lidl - Trek
03:49:56
2
Charlotte Kool
Team dsm-firmenich PostNL
"
3
Daria Pikulik
Human Powered Health
"
4
Chiara Consonni
UAE Team ADQ
"
5
Georgia Baker
Liv AlUla Jayco
"

Parcours

Het vrouwenpeloton start kort na de middag op de markt van Brugge. Ze zetten meteen koers richting aankomstplaats De Panne. Wanneer ze daar de eerste keer over de finish rijden, moeten zij nog twee lokale rondes van net geen 44 kilometer afleggen. Rond 17:00 uur kennen we dan, na in totaal 155 kilometer, de opvolgster van Pfeiffer Georgi die vorig jaar op indrukwekkende wijze won.

  • Start: Markt in Brugge – 13:00 uur
  • Finish: Zeelaan in De Panne – rond 17:05 uur

Programma

Krijgen we opnieuw een spectaculaire editie van de Classic Brugge – De Panne te zien, waar het peloton erbarmelijke weersomstandigheden moet trotseren? Ontdek hieronder het programma van de Classic Brugge – De Panne op donderdag 21 maart en bekijk de gedetailleerde wegwijzer.

  • Ploegenvoorstelling: van 11:40 tot 12:45 uur
  • Start: 13:00 uur
  • 1ste passage finish: 15:05 uur
  • 2de passage finish: 16:05 uur
  • Finish: 17:05 uur

Deelnemers

Wie van het vrouwenpeloton staat er op donderdag 21 maart aan de start in Brugge en maakt er kans om Pfeiffer Georgi op te volgen? Ontdek hieronder de deelnemerslijst van Classic Brugge – De Panne bij de vrouwen.