Antwerp Port Epic

De eerste editie van de Antwerp Port Epic Ladies was in 2023 een schot in de roos. Met Marthe Truyen als winnares – die eerder dat jaar al derde werd in Parijs-Roubaix – kreeg het ook al meteen een prachtige eerste naam op de erelijst.

De vrouwenversie van de Antwerp Port Epic is korter tegenover de editie bij de mannen, maar telt in totaal ook achttien moeilijkheden om onderweg het verschil te kunnen maken. De opeenvolging van kasseistroken en onverharde grindpaden zal voor een schifting in het vrouwenpeloton zorgen. Wie schrijft er deze vierde manche van de Lotto Ladies Cycling Cup op haar palmares?

Logo

Uitslag

Een vroegere vlucht met Mieke Docx en Slowaaks kampioene Nora Jenčušová wordt ingerekend waarna de finale losbarst met een aanval van Zoe Bäckstedt. Ze rijdt ruim twintig kilometer op kop met ongeveer een halve minuut voorsprong maar wordt ongeveer tien kilometer voor de aankomst ook terug ingelopen door een favorietengroep van elf rensters. In een spannende finale met nog veel aanvalspogingen krijgen we toch een spurt. Daarin toont Iers kampioene Lara Gillespie zich sneller dan Zoe Bäckstedt en Babette van der Wolf.

Uitslag Antwerp Port Epic Ladies
1
Lara Gillespie
UAE Development Team
03:36:04
2
Zoe Bäckstedt
Canyon/SRAM Generation
"
3
Babette van der Wolf
Lifeplus Wahoo
"
4
Sanne Cant
Fenix - Deceuninck
"
5
Meike Uiterwijk Winkel
GT Krush Rebellease
"

Parcours

Vanaf de start op de Kattendijk-Oostkaai in Antwerpen trekt het peloton noordwaarts richting de moeilijkere passages in Stabroek en Berendrecht. Daar krijgen ze een reeks van kasseistroken en grindwegen voorgeschoteld om ervoor te zorgen dat het volledige peloton in stukken en brokken wordt gereden. Na de lussen langs de Antwerpse haven en polders trekken ze terug richting Antwerpen waar de winnares de tweede editie van de Antwerp Port Epic Ladies op haar naam schrijft.

  • Ploegenpresentatie: Schengenplein in Antwerpen – van 9:15 uur tot 10:15 uur
  • Start: Schengenplein in Antwerpen – 10:30 uur
  • Finish: Schengenplein in Antwerpen – rond 14:20 uur
  • Afstand: 140,0 km

Deelnemers

Wie van het vrouwenpeloton staat er op zondag 19 mei aan de start in Antwerpen en maakt er kans om Marthe Truyen op te volgen? Ontdek hieronder de deelnemerslijst van de Antwerp Port Epic Ladies.

Foto's

Hier vind je binnenkort het beeldmateriaal terug van de Antwerp Port Epic Ladies 2024.