WhatsApp Image 2024-05-19 at 17.13.48

Alexander Kristoff viert 90e overwinning in Antwerp Port Epic

Alexander Kristoff heeft de Antwerp Port Epic bijgeschreven op zijn palmares. De Noor was in de vijfde manche van de Lotto Cycling Cup de sterkste in de sprint. Goed voor zijn 90e overwinning in zijn carrière en de leidersplaats in de Lotto Cycling Cup. 

De Antwerp Port Epic had 32 kilometer onverhard wegen en 24 kilometer kasseien in petto voor de renners. Toch leverde het spektakel weinig afscheiding op. Arnaud De Lie, begin deze maand nog goed voor de zege in het Circuit de Wallonie, dropte wel een paar (stof)bommetjes, maar de kopman van Lotto-Dstny slaagde er niet in om weg te geraken.

Twee renners slaagden er op een van de tussenstroken wel in om er vanonder te muizen: Pier-Andre Coté en Juri Hollman. De Duitser van Alpecin-Deceuninck is nog een ongeschreven blad, maar maakte vandaag wel indruk. 

Hollman had immers nog een tweede cartouche achter de hand toen een groepje met De Lie en Biniam Girmay aansluiting probeerde te maken. De Duitser mocht even dromen van de zege – op 5 kilometer van de streep had hij nog 20 seconden – maar moest finaal toch het hoofd buigen. Ook een late uitval van Julien Vermote werd nog in de kiem gesmoord. 

In de sprint toonde Alexander Kristoff zich de sterkste. De Noor pakt zo zijn tweede overwinning van het seizoen, nadat hij eerder deze maand al de Elfstedenronde op zijn naam schreef. De Fransman Emilien Jeannierre en de Israëliër Oded Kogut mochten mee het podium op. 

Dankzij zijn overwinning wordt Kristoff ook de nieuwe leider in de Lotto Cycling Cup.

Kristoff blij met ‘eerste zege in een gravelrace’

Voor Alexander Kristoff was de Antwerp Port Epic zijn 90e overwinning in zijn carrière. “Mijn eerste zege in een gravelrace, dat kan ik nu ook al afvinken”, lachte de Noor in het flashinterview. “Eerder deze maand won ik ook al de Elfstedenronde, ik zit dus in een goede periode. Al had ik het op de laatste stroken moeilijk en hing ik er nog maar net aan. Dankzij mijn ploegmaats kon ik toch nog sprinten voor de zege.”

Deel dit bericht