WhatsApp Image 2024-06-08 at 14.26.05

Lucinda Brand imponeert op Citadel en wint Elmos Dwars door het Hageland

Lucinda Brand heeft zaterdag de vierde editie van Elmos Dwars door het Hageland voor vrouwen gewonnen. De 34-jarige Nederlandse haalde het na 128,3 km met een machtsontplooiing tijdens de slotbeklimming, de Citadel van Diest. Thalita de Jong reed naar de tweede plaats, Karlijn Swinkels vervolledigde het Nederlandse podium. De Ierse Lara Gillespie behoudt de leiding in de Lotto Ladies Cycling Cup. 

De opeenvolging van onverharde wegen en kasseizones zorgde ervoor dat een nog ruim omvangrijke groep van zowat 35 rensters aan de laatste 25 kilometer begonnen. 

Het peloton volgde op een halve minuut. Voor Anneke Dijkstra ging het nog allemaal te traag. De Nederlandse trok er in haar eentje vanonder. Fleur Moors ging in de tegenaanval op Dijkstra maar werd niet veel later opnieuw opgeslokt door een groep van 30 rensters. De eenzame vluchtster pakte nooit meer dan een halve minuut voorsprong op een jagende achtervolgende groep.

Dijkstra was er in volle finale aan voor de moeite en een omvangrijke groep trok naar de eindmeet op de Citadel van Diest. Lucinda Brand zette zich daar op kop van de bende en niemand slaagde erin de Nederlandse nog te remonteren. Brand volgt op de erelijst Lotto Kopecky op.

In de tussenstand van de Lotto Ladies Cycling Cup behoudt de Ierse Lara Gillespie, winnares in de Antwerp Port Epic, de leiding. 

Deel dit bericht