Belgian Arnaud De Lie of Lotto Soudal celebrates as he crosses the finish line to win the one day cycling race 'Marcel Kint Classic' (199km), stage 7 of 11 of the Exterioo Cycling Cup, from Kortrijk to Zwevegem, on Sunday 29 May 2022. BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN

Arnaud De Lie wint Marcel Kint Classic na indrukwekkende sprint

Arnaud De Lie heeft op indrukwekkende wijze de Marcel Kint Classic gewonnen. In een massasprint gunde hij de concurrentie geen plaats op de foto. De jonge sprinter van Lotto-Soudal verstevigt uiteraard zijn leidersplaats in de Exterioo Cycling Cup.

De Marcel Kint Classic werd dit jaar betwist op een hertekend parcours. Zo kreeg het peloton tien hellingen – twee keer een lus met Tiegemberg, Nieuwe Kwaremont, Paterberg, Oude Kwaremont en Kluisberg – en een aantal kasseistroken voor de wielen geschoven.

Toch werd er na 199 kilometer in Zwevegem opnieuw gesprint voor de overwinning, al probeerde een kwartet renners van een vroege vlucht van zeven roet in het eten te gooien.

Het viertal – Miguel Heidemann Morten Hoelgaard, Kenneth Van Rooy en James Fouché – dook met 40 seconden voorsprong de laatste twintig kilometer in, maar in het uitgedunde peloton hadden ze de rekenmachine perfect afgesteld. Bij het ingaan van de slotkilometer werd Hoelgaard als laatste vluchter ingerekend.

De sprint was een koud kunstje voor Arnaud De Lie. De Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg zorgde voor de lead-out, De Lie rondde het voorbereidende werk op verbluffende wijze af. Luca Mozzato en Gerben Thijssen vervolledigden op ruime afstand het podium.

De Lie, die eerder al de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré won, verstevigt zijn leidersplaats in het algemeen klassement van de Exterioo Cycling Cup. Na zeven manches telt hij 62 punten, Thijssen is tweede met 50 punten. Er staan nog vier manches op het programma, de volgende wedstrijd is Dwars door het Hageland op zaterdag 11 juni.

De Lie: ‘Zege van de ploeg’

Hoe indrukwekkend zijn sprint ook was, De Lie klopte zichzelf niet te hard op de borst. De youngster van Lotto-Soudal gooide vooral met bloemetjes naar zijn ploegmaats. “De ploeg heeft vandaag superwerk geleverd”, zei hij in het flash-interview. “Reinardt kon zijn snelheid volhouden tot de laatste bocht. Op dat moment zat ik niet eens à bloc in zijn wil. Deze zege is dan ook geen overwinning van De Lie, maar eentje van de ploeg. Na de kritiek op mijn lead-outs ben ik superblij dat we het vandaag zo kunnen afmaken.”

Deel dit bericht