persbericht

Exterioo Cycling Cup: 11 koersen met karakter en Exterioo Tuinmeubelen als titelpartner

Exterioo Tuinmeubelen is de nieuwe titelpartner van de Exterioo Cycling Cup: het regelmatigheidscriterium dat elk jaar tal van Belgische koersen met een uniek karakter verzamelt die deel uitmaken van de UCI Europe Tour. De opvolger van de Bingoal Cycling Cup telt dit jaar elf wedstrijden, waarvan – voor het eerst – twee over de grens.

De Ronde Van Drenthe (zondag 13 maart) en Veenendaal – Veenendaal (zaterdag 21 mei) maken hun intrede als eerste buitenlandse wedstrijden ooit in de Exterioo Cycling Cup. Voor het overige staan vooral de bekende namen op de kalender voor 2022. De Exterioo Cycling Cup opent met de GP Le Samyn op 1 maart en eindigt op vrijdag 16 september met het Kampioenschap Van Vlaanderen in Koolskamp. De GP Monseré, de Antwerp Port Epic, het Circuit de Wallonie, de GP Marcel Kint, Dwars door het Hageland, de Elfstedenronde Brugge en de Eurométropole Tour vervolledigen het elftal.

“Net zoals we dat met de Belgische semiklassiekers doen, vonden we het een goed idee om ook een aantal zeer waardevolle Nederlandse koersen met hetzelfde DNA extra in de picture te zetten en aan onze kalender toe te voegen”, zegt Christophe Impens van co-organisator Golazo. “Het komt bovendien onze nieuwe titelpartner Exterioo Tuinmeubelen goed uit. Ze zijn met 5 Nederlandse showrooms en een succesvolle online webshop ook de Nederlandse markt op gegaan en willen nog verder uitbreiden in Nederland. De bijbehorende Ronde van Drenthe voor vrouwen (UCI Women’s World Tour), daags voordien op zaterdag 12 maart, is op deze manier ook mee verzekerd van een rechtstreekse tv-uitzending!”

Thomas Vaarten, Marketing Directeur Exterioo Tuinmeubelen: “Wij bij Exterioo Tuinmeubelen zijn fan om buiten mensen samen te brengen en te laten genieten: ‘Hoe Buiten Hoe Beter’. We vinden het zalig om unieke momenten buiten te beleven: thuis in de tuin, maar ook op andere ‘buiten’plekken. En die fantastische ‘buiten’momenten willen we niet alleen ondersteunen met ons uniek assortiment aan mooie en kwalitatieve tuinmeubelen. We doen dit nu ook door onvergetelijke wielermomenten te ondersteunen met onze Exterioo Cycling Cup in België en Nederland.”

Zoals de voorbije jaren zijn de wedstrijden binnen de Exterioo Cycling Cup vooral gekozen op basis van het type parcours en voor zowel hun geografische spreiding als de plaats op de kalender. Elke wedstrijd heeft zijn eigen DNA: kasseien, onverharde stroken, klimkilometers, sprinterswedstrijd,… Het eindklassement beloont een echte allrounder: de meest regelmatige en complete renner die op al die verschillende types van parcours uit de voeten kan. De Exterioo Cycling Cup geeft bovendien jonge Belgische en Nederlandse renners en teams de kans zich te meten met de grote namen uit het peloton.

Golazo ging vorig jaar een structurele samenwerking aan met organisator Pro Cycling Events om de Exterioo Cycling Cup verder uit te bouwen. Met deze vernieuwde editie met een nieuwe titelpartner en de uitbreiding naar Nederland, worden flinke stappen vooruit gezet. De wedstrijden in België en Nederland die in deze Exterioo Cycling Cup gebundeld worden, verdienen de aandacht die ze zullen krijgen. Het klassement dat eraan verbonden is, zorgt altijd voor wat extra piment.

Alle wedstrijden van de Exterioo Cycling Cup worden live uitgezonden op Sporza en Eurosport. De 3 wedstrijden in Wallonië zijn ook live te bekijken op de RTBF.

Kalender Exterioo Cycling Cup 2022:

Dinsdag 1 maartGP Le SamynDour
Zondag 6 maartGP MonseréRoeselare
Zondag 13 maartRonde Van DrentheHoogeveen (NL)
Zaterdag 21 meiVeenendaal – VeenendaalVeenendaal (NL)
Zondag 22 meiAntwerp Port EpicAntwerpen
Donderdag 26 meiCircuit de WallonieCharleroi
Zondag 29 meiGP Marcel KintZwevegem
Zaterdag 11 juniDwars Door Het HagelandDiest
Zondag 12 juniEuro Shop ElfstedenrondeBrugge
Woendag 10 augustusEurométropole TourDoornik
Vrijdag 16 septemberKampioenschap Van VlaanderenKoolskamp

Kalender vrouwenwedstrijden (evenzeer live op tv):

Dinsdag 1 maartGP Le SamynDour
Zaterdag 12 maartRonde Van DrentheHoogeveen (NL)
Zaterdag 11 juniDwars Door Het HagelandDiest

Deel dit bericht