IMG_3945

Fabio Jakobsen sprint naar winst in de Elfstedenronde

Fabio Jakobsen heeft de Euro Shop Elfstedenronde in Brugge gewonnen voor Caleb Ewan en titelverdediger Tim Merlier. In een massasprint met wind mee was hij duidelijk sneller dan de rest van het peloton. Maar hij mag ook zijn team Quick Step bedanken voor het uitstekende voorbereidende werk.

Elf steden, 6 lokale rondes en heel wat kasseikilometers. Dat kregen de renners vandaag voorgeschoteld tijdens de Euro Shop Elfstedenronde. Met start en aankomst in een zonovergoten Brugge maakte het peloton zich op voor 190 intense kilometers koers.

3 landgenoten maakten mee de vlucht van de dag: Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise), Louis Blouwe (Bingoal-Pauwels Sauzen-WB) en Kobe Vanoverschelde (Tarteletto-Isorex) kregen het gezelschap van 1 Brit: Reece Wood (GBr/WiV SunGod). Met z’n vieren fietsten ze een voorsprong bijeen die nooit veel groter zou worden dan 2 minuten. Even leek het peloton de koplopers in te willen rekenen op 120 kilometer van de finish, maar dat bleek nog te vroeg in koers. De vlucht van vier zou uiteindelijk stand houden tot op ongeveer 90 kilometer van de meet.

Het tempo werd tijdens de lokale rondes strak gehouden. Dries de Bondt (Alpecin-Fenix) probeerde gretig te ontsnappen, maar slaagde daar niet in. Robert Scott (WiV SunGod) kon dat wel en nam Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix) en Taco Van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) met zich mee. De drie sprokkelden een voorsprong van 20 seconden bijeen. Dat was het signaal voor Lotto Soudal en Team UEA om de handen in elkaar te slaan. Op 25 kilometer van de finish werd de vluchters een halt toegeroepen. Bij het ingaan van de laatste ronde wees alles erop dat we in Brugge met het peloton zouden sprinten voor de dagzege.

In een snoeiharde laatste lokale ronde kon niemand nog ontsnappen uit het peloton. Het was dankzij het gebeuk van Quick Step-Alphavynil dat de Elfstedenronde uitdraaide op een massasprint. En dat teamwerk loonde. Fabio Jakobsen (Quick Step-Alphavynil) rondde het perfect af en liet Caleb Ewan (Lotto Soudal) en titelverdediger Tim Merlier (Alpecin Fenix) achter zich. 

Na deze Elfstedenronde staan nog 2 manches van de Exterioo Cycling Cup op het programma. De volgende afspraak is Circuit Franco Belge.

Jakobsen: “Rommelige sprint, maar fietslengte op Ewan was genoeg’ 

“Winnen is nooit makkelijk, maar altijd leuk. Op trainingsstage waren de benen goed, maar het is nog altijd anders in koers. De sprint was best rommelig. Na de chicane was de snelheid er helemaal uit, maar Yves Lampaert bracht me goed naar voren en Florian Sénéchal kreeg de snelheid nog hoog genoeg. Ik voelde Ewan komen, maar ik had een fietslengte voorsprong en dat is genoeg,” vertelde winnaar Jakobsen trots.

Deel dit bericht