WhatsApp Image 2022-05-21 at 5.51.48 PM

Groenewegen sprint naar vierde zege in Veenendaal

De Nederlander Dylan Groenewegen heeft voor de vierde keer in zijn carrière Veenendaal-Veenendaal op zijn naam geschreven. De 28-jarige renner van Team BikeExchange-Jayco was na een wedstrijd van bijna 198 kilometer de snelste in de massasprint. De Belg Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) finishte als tweede voor landgenoot Arnaud de Lie (Lotto-Soudal). De Franse klassementsleider Hugo Hofstetter (Team Arkéa Samsic) liet verstek gaan, maar behield de leidende positie.

Vijf renners vormden de vroege vlucht. De Nederlanders Sven Burger (Beat Cycling), Stijn Appel (ABLOC CT), Rick Pluimers (Jumbo-Visma) en Tim Marsman (Metec-Solarwatt) werden vergezeld door de Amerikaan Michael Garrisson (Hagens Berman Axeon). Het vijftal kreeg een maximale voorsprong van om en nabij de vier minuten, maar in het peloton controleerde Team BikeExchange-Jayco de wedstrijd voor sprinter Dylan Groenewegen.

De wind leek even een belangrijke rol te gaan spelen, toen het peloton in diverse waaiers uiteenviel, maar uiteindelijk ging een omvangrijk peloton de finale in. De hoofdmacht moest weliswaar alle zeilen bijzetten om de vluchters in de kraag te vatten, maar op zo’n tien kilometer van het einde waren de vier overgebleven vluchters alsnog een vogel voor de kat.

In de straten van Veenendaal moest traditiegetrouw dus een massasprint uitsluitsel geven over de winnaar. Dylan Groenewegen wist daarin het voorbereidende werk van zijn ploeggenoten af te maken en schreef op die manier voor de vierde keer in zijn carrière Veenendaal-Veenendaal op zijn naam.

Dylan Groenewegen: “Dit was een sprint uit het boekje”

“Het is mooi dat ik hier voor de vierde keer in mijn carrière Veenendaal-Veenendaal op mijn kan schrijven. Ik kan wel stellen dat ik deze overwinning aan mijn ploeggenoten te danken hebben die de wedstrijd perfect onder controle hielden. Uiteindelijk werd ik ook uitstekend afgezet, waarna ik het kon afmaken in de sprint. Het was een goeie sprint en ik ben vooral blij dat ik opnieuw hier heb kunnen winnen.”

Gerben Thijssen: “Het is geen schande om van Groenewegen te verliezen”

“De vorm is uitstekend. Dat ik opnieuw een tweede plaats hier uit de wacht kan slepen is top. Natuurlijk win je altijd liever, maar het is zeker geen schande om van Dylan Groenewegen te verliezen. Dit geeft alleen maar meer vertrouwen voor de toekomst.”

Arnaud de Lie: “Podiumplek is altijd mooi”

“Het is altijd mooi om op het podium te staan in een wedstrijd. Ik had hier graag gewonnen, maar dit was het maximale wat erin zat vandaag. Groenewegen behoort tot de wereldtop van de sprinters. Je wilt altijd meer, maar het is goed voor nu.”

Deel dit bericht