Golazo

Lotto Ladies Cycling Cup trekt woensdag naar Hamme voor eerste editie Cyclis Bike Lease Classic

De Cyclis Bike Lease Classic is woensdag de derde manche van de Lotto Ladies Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium met zes karaktervolle Belgische eendagskoersen. De Nederlandse Sofie van Rooijen start als topfavoriete.

De Cyclis Bike Lease Classic is een 1.2-wedstrijd en gloednieuw op de wielerkalender. Na de GP Le Samyn des Dames en Classic Brugge-De Panne in het voorjaar is de wedstrijd in het Oost-Vlaamse Hamme de derde manche op het programma van de Lotto Ladies Cycling Cup. Organisator Eddy Van Bunder – tijdens het veldritseizoen ook organisator van de Flandriencross in Hamme – zorgt dus voor een sportieve feestdag in centrum Hamme.

Het vrouwenpeloton start om 13u30 voor zeven lokale rondes van net geen 20 km via Zogge, Grembergen en Moerzeke, om zo terug in Hamme aan te komen. In totaal telt de Cyclis Bike Lease Classic 137,4 km.

Sofie van Rooijen, vorige week winnares van de Omloop van Borsele en begin april vierde in de Scheldeprijs, start als topfavoriete. De 21-jarige Nederlandse zal moeten afrekenen met onder meer haar landgenotes Danique Braam en Marjolein van ’t Geloof. Ook Lara Gillespie en Mia Griffin uit Ierland, Wing Yee Leung en Sze Wing Lee uit Hongkong, de Oekraïense Olha Kulynych en de Italiaanse Federica Venturelli zijn internationale namen om in de gaten te houden. Van Belgische zijde is het uitkijken naar Kelly Druyts en Nathalie Bex.

Rond 17u zullen we de allereerste winnares mogen toevoegen op de erelijst. De koers is live te volgen vanaf 15u op Pickx Live en op deze livestream.

Deel dit bericht