PasqualonWallonie

Sterke beer Pasqualon wint Circuit de Wallonie na machtige slotsprint

Andrea Pasqualon heeft met een indrukwekkende sprint het Circuit de Wallonie gewonnen. De Italiaan van Intermarché-Wanty-Gobert haalde het voor Axel Zingle en Philippe Gilbert. Arnaud De Lie blijft na zes manches leider in de Exterioo Cycling Cup.

Op Hemelvaartsdag stond in en rond Charleroi het Circuit de Wallonie geprogrammeerd. Na de start op de Place Verte in de Waalse industriestad kregen de renners een parcours van 190 kilometer voor de wielen geschoven.

Zes renners vormden de traditionele vlucht, maar hun avontuur was op zestig kilometer afgelopen. Het signaal voor vuurwerk in een pittige finale met vijf beklimmingen, al is het op Waalse wegen nooit echt vlak.

Steff Cras (Lotto-Soudal) stak het vuur aan de lont en kreeg een bedrijvige Abram Stockman mee. De 25-jarige Belg van Saris Rouvy Sauerland probeerde het in de lokale rondes ook nog even alleen. Tevergeefs, al hield hij er wel de prijs voor de strijdlust en een fles Victoria aan over.

Het aantal hoogtemeters eiste in de slotfase zijn tol. Een flink uitgedund peloton dook de laatste lokale ronde in. Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) probeerde de boel te controleren, Axel Zingle (Cofidis) zette de voormalige wereldkampioen in de oplopende slotkilometer onder druk met een snedige demarrage.

Gilbert kreeg het gaatje op de jonge Fransman niet meer dicht, maar bij Andrea Pasqualon was het vat nog niet af. De sterke Italiaan remonteerde de late uitval van Zingle en boekte zijn negende overwinning. Gilbert kwam finaal als derde over de streep.

Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) sprintte naar een 12e plaats en sprokkelde zo nog enkele punten voor de Exterioo Cycling Cup. Zondag trekt hij opnieuw als leider naar de Marcel Kint Classic.

Deel dit bericht