Hoogeveen - Netherlands - cycling - Van Gestel Dries (BEL) of TotalEnergies  pictured during 60th Albert Achterhes Profronde van Drenthe (1.1) a one day race from Assen and Hoogeveen (198.1KM) - Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022

Van Gestel soleert naar de zege in Ronde van Drenthe

Dries Van Gestel heeft met de Ronde van Drenthe, de derde manche van de Exterioo Cycling Cup, op zijn naam geschreven. De 27-jarige renner van Total Energies haalde het na een wedstrijd van 198 kilometer voor de Hongaar Barnabas Peak (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) en de Fransman Hugo Hofstetter (Team Arkea-Samsic). Hofstetter pakte door zijn derde plek de leiding in de Exterioo Cycling Cup.

De vroege vlucht bestond uit drie renners. Sven Burger (BEAT Cycling), Jasper Schouten (Allinq Continental Cycling Team) en Rick Ottema (Metec – SOLARWATT p/b Mantel) bouwden een voorsprong op van ruim zes minuten, maar op de diverse passages van de VAM-berg spatte daarachter het peloton uit elkaar. Dat leidde ertoe dat bij het ingaan van de slotfase een nieuwe kopgroep van zo’n vijftien renners ontstond.

Na de laatste passage van de VAM-berg werd de kopgroep echter uitgedund naar zes renners. Barnabas Peak (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), Hugo Hofstetter (Team Arkea-Samsic), Timo Roosen en Tim Van Dijke (beiden Jumbo-Visma), Joren Bloem (ABloc CT) en Dries Van Gestel (Total Energies) leken om de zege te gaan sprinten. Dat was echter buiten Dries Van Gestel gerekend die in de slotkilometers nog wist weg te rijden en zo de overwinning opeiste. Hofstetter pakte dankzij de derde plaats de leiding in het algemeen klassement van de Exterioo Cycling Cup.

Dries van Gestel: “Deze overwinning doet enorm deugd”

“Jumbo-Visma zat in de laatste kopgroep met twee man vooraan. Ze durfden echter niet de sprint af te wachten en demarreerden om de beurt. Toen zowel Roosen als Van Dijke terug waren gepakt, zag ik mijn kans schoon. Ik had in de laatste kilometer alleen een gaatje, want iedereen was kapot. Ik heb toen alles gegeven en op 400 meter wist ik dat de buit binnen was. Ik ben erg blij.”

Hugo Hofstetter: “Blij met de leiding”

“Het was een lastige wedstrijd en ik zat in de slotfase in een moeilijke situatie. Jumbo-Visma had twee renners in de kopgroep, maar ze kozen mijn inziens voor een vreemde tactiek. Het leek wel alsof ze niet wilden winnen. Ik heb mijn kans gewaagd, maar het was helaas niet genoeg. Ik ben blij dat ik de leiding in de Exterioo Cycling Cup pak, maar ik had liever gewonnen.”

Deel dit bericht