Golazo

Alexander Kristoff sprint naar de zege in Euro Shop Elfstedenronde

Alexander Kristoff heeft de Euro Shop Elfstedenronde op zijn naam geschreven. In de derde wedstrijd van de Lotto Cycling Cup toonde de 36-jarige Noor van Uno-X Mobility zich de snelste na een wedstrijd van bijna 200 kilometer in de eindsprint. De Belg Jarne van de Paar (Lotto-Dstny) moest genoegen nemen met de tweede plaats, maar is wel de nieuwe leider in de Lotto Cycling Cup. De Fransman Pierre Barbier (Philippe Wagner/Bazin) vervolledigde het podium in Brugge.

Zes renners kleurden de dag met een vroege ontsnappingspoging. Mike Bronswijk (Diftar Continental Cyclingteam), Jelle Johannink (TDT – Unibet Cycling Team), Kay De Bruyckere (Pauwels Sauzen – Bingoal), Ceriel Desal (Bingoal WB), Arne Santy (Tarteletto – Isorex) en Thimo Willems (VolkerWessels Cycling Team) kregen nooit meer dan drie minuten voorsprong. De aangekondigde massasprint leek dus onvermijdbaar.

Hoewel in de finale het peloton alle zeilen moest bijzetten om de vroege vluchters te grijpen, lukte dat op zo’n vier kilometer van de streep. De sprintersploegen waren toen al in volle voorbereiding op de massasprint, maar die werd behoorlijk ontregeld door een valpartij.

De renners van Uno-X Mobility wisten de dans te ontspringen en brachten Alexander Kristoff in een uitstekende stelling voor de eindsprint. De ervaren Noor kon het voorbereidende werk van zijn ploeggenoten vervolgens belonen met een klinkende overwinning. Jarne van de Paar finishte tweede, maar pakte wel de leiding in de Lotto Cycling Cup.

Alexander Kristoff: “Eindelijk heb ik weer kunnen winnen”

Kristoff was achteraf dolgelukkig met zijn overwinning. “Ik heb er dit jaar enige tijd op moeten wachten, maar eindelijk heb ik weer een zege kunnen boeken”, zei de Noor achteraf. “Dat ik bovendien in een mooi koersland als België kan winnen, maakt het voor mij extra speciaal.”

De Noor sprak over een overwinning uit het boekje. “We hadden als ploeg de koers de hele dag onder controle. Ik ben mijn ploeggenoten dan ook erg dankbaar. Zonder hen had ik hier zeker niet gewonnen. Na een matig voorjaar doet deze overwinning deugd. Ik merk dat ik de goede vorm weer te pakken heb.”

Jarne van de Paar: “Kristoff was te sterk”

Jarne van de Paar zat na zijn overwinning in de Maselis GP JP Monseré opnieuw dichtbij de zege in de Euro Shop Elfstedenronde. Kristoff was in de sprint echter te sterk. ,,Ik had graag opnieuw gewonnen”, deed de 23-jarige renner van Lotto-Dstny zijn relaas. “Na mijn overwinning in de Maselis GP JP Monseré sukkelde ik echter wat met mijn knie. Ik verschiet dus eigenlijk van mijn vorm. Met een tweede plaats achter Alexander Kristoff mag ik zeker niet klagen.”

Deel dit bericht