Golazo

Donderdag nieuwe afspraak in Lotto Cycling Cup met Circuit de Wallonie en topfavoriet Arnaud De Lie

Met het Circuit de Wallonie strijkt het wielerpeloton donderdag neer in Charleroi voor de vierde manche van de Lotto Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium dat enkele van de meest karaktervolle Belgische eendagskoersen uit de UCI Europe Tour bundelt. Het Circuit de Wallonie is op het lijf geschreven van machtssprinters en dat bombardeert Arnaud De Lie tot topfavoriet op Hemelvaartsdag.

Het peloton vertrekt donderdag om 13u10 vanop de Place Verte in Charleroi en rijdt eerst een grote lus van ruim 150 km. Het eerste deel van de koers blijft nog redelijk vlak, maar vanaf de passage in Binche gaat het meer op en af.

Het glooiende wegdek zal voor natuurlijke afmatting zorgen wanneer het peloton terug aankomt in Charleroi. Daar wachten er nog drie lokale rondjes van elk iets meer dan 10 km, met daarin telkens de Rue de Nalinnes, die mogelijk voor afscheiding kan zorgen. Ook de finish op de oplopende Chaussée de Thuin is behoorlijk pittig. Vorig jaar toonde Jordi Meeus er zich de snelste van een uitgedund peloton.

Welk scenario krijgen we dit jaar? Grote favoriet is hoe dan ook Arnaud De Lie. De laatste anderhalve week was de kopman van Lotto Dstny bijzonder sterk op dreef met twee zeges. De licht oplopende aankomststrook lijkt op zijn lijf geschreven om het op de macht te kunnen afmaken. De Lie kan binnen zijn team rekenen op steun van onder andere Milan Menten, Victor Campenaerts en Lionel Taminiaux. Zijn grootste uitdagers donderdag in Charleroi zijn op papier Luca Mozzato, Axel Zingle, Jason Tesson, Dries Van Gestel, Pascal Ackermann, Hugo Page, Per Strand Hagenes en Paul Penhoët.

De finale van het Circuit de Wallonie is donderdag vanaf 15u15 live te volgen op VRT Canvas.

Klassement Lotto Cycling Cup na drie manches:

  1. Jarne Van de Paar 30 punten
  2. Laurenz Rex 27
  3. Jenthe Biermans 21
  4. Alexander Kristoff 16
  5. António Morgado 14

Deel dit bericht