Caleb Ewan Van Merksteijn Fences Classic

Ewan klopt Merlier in Van Merksteijn Fences Classic

De Australiër Caleb Ewan heeft de Van Merksteijn Fences Classic op zijn naam geschreven. De 28-jarige renner van Lotto-Dstny was na een wedstrijd van bijna 200 kilometer de snelste van het peloton in de massasprint. Belgisch kampioen Tim Merlier (Soudal-Quickstep) werd nipt tweede. Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) vervolledige het podium in de wedstrijd van de Lotto Cycling Cup.

Zeven renners vormden de vroege vlucht. Jacob Scott (Bolton Equities Black Spoke), Declan Trezise (ARA | Skip Capital), Bram Dissel (BEAT Cycling Club), Thibau Verhofstadt (Tarteletto-Isorex), Yentl Vandevelde (TDT-Unibet Cycling Team), Jasper Haest (VolkerWessels Cycling Team) en Joshua Huppertz (Team Lotto-Kern Haus) reden een maximale voorsprong van vier minuten bijeen. De sprintersploegen Soudal-Quickstep en Lotto-Dstny hielden de vluchters echter binnen schot.

In de finale ging Haest er nog alleen vandoor, maar een massasprint bleek onvermijdbaar. Daarin toonde de Australiër Caleb Ewan zich de snelste. Ewan pakte daardoor zijn eerste UCI-zege van het jaar op Belgische bodem. Als kers op de taart is hij ook de nieuwe leider in de Lotto Cycling Cup.

Caleb Ewan: “Erg blij met deze overwinning”

“Ik zat er dit jaar erg vaak dicht bij, dus ik ben blij dat ik hier eindelijk mijn eerste UCI-zege heb kunnen behalen. Ik ben dankbaar dat de ploeg nooit het vertrouwen in me is verloren. Ik heb evenmin aan mezelf getwijfeld. In de sprint kwam ik al vroeg op kop, maar ik wachtte even en kon uiteindelijk nog op tijd uit het wiel van Merlier komen. Ik ben blij dat ik alleszins naar de Tour kan gaan met een overwinning op zak.”

Deel dit bericht