MonsereFinish

Fotofinish GP Monseré maakt winnaar Gerben Thijssen dolblij

Gerben Thijssen heeft na een milimetersprint de GP Monseré op zijn naam geschreven. De snelle man van Intermaché Circus Wanty moest wel minutenlang op de verlossende fotofinish wachten. Hugo Hofstetter wordt de nieuwe leider in de Lotto Cycling Cup.

Het duurde een tijdje, maar na ruim een uur koersen vormde er zich dan toch een traditionele vlucht van de dag. Negen renners kregen van de sprinters ploegen een vrijgeleide.

Met een Nieuw-Zeelander (Ryan Christensen), een Canadees (Nickolas Zukowsky), een Deen (Emil Toudal), een Brit (Zak Coleman), een Spanjaard (Carlos Canal), een Belg (Thibau Vehofstadt) en drie Nederlanders (Rick Pluimers, Wouter van den Weerdhof en Huub Artz) kregen we een internationaal gezelschap. Verhofstadt zou aan zijn vlucht de prijs van de Victoria Strijdlust overhouden.

De vluchters kregen een maximale voorgift van zo’n drie minuten, maar nadat de troepen van Soudal-Quick Step de gashendel opendraaiden, smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon. In een zenuwachtige finale reed er een groepje van zo’n twintig renners, met topfavorieten Caleb Ewan en Gerben Thijssen, nog naar de kopgroep, maar in de slotkilometers kwam alles weer samen.

Fotofinish beslist

Na de zege van Arnaud De Lie een jaar geleden zag het er lang naar uit dat Lotto-Dstny in Roeselare opnieuw de grote triomfator zou worden. Ewan werd door zijn ploegmaats in een zetel naar de laatste rechte lijn geloodst. Na een prangende spurt leek de Australiër aan het langste eind te trekken. Ewan werd in eerste instantie uitgeroepen tot winnaar en gefeliciteerd door Gerben Thijssen.

Minuten later kwam het finale verdict van de jury: niet Ewan maar Thijssen duwde zijn wiel als eerste over de streep. Dolle vreugde bij de Belg, grote ontgoocheling bij zijn Australische collega. Twee weken geleden moest Ewan in UAE Tour al op dezelfde manier een zege afgeven aan Tim Merlier.  Sam Welsford mocht als derde mee op het podium.

Thijssen: ‘Ewan kloppen ontbrak nog op mijn lijstje’

Gerben Thijssen vernam tijdens zijn tv-interview dat hij gewonnen had en was door het dolle heen. “Ik dacht dat ik tweede was, maar het was blijkbaar heel nipt. Had ik niet gewonnen, dan had ik toch zeker mijn jump eens goed bestudeerd”, aldus Thijssen. “Nu kan ik met veel vertrouwen de rest van het seizoen aanvatten. Ik heb alle grote sprinters al eens geklopt, maar de naam van Ewan ontbrak nog op mijn lijstje. Die kan ik nu dus ook schrappen.”

De renner van Intermarché Circus Wanty betrok zijn ploegmaats mee in zijn zegeroes. “De ploeg heeft fantastisch werk geleverd om mij in een perfecte positie af te zetten. Zes jongens die voor mij door het vuur gaan, dat is fantastisch. Ik voel hier van iedereen zoveel vertrouwen dat ik er zelfs een beetje emotioneel van word.”

Ewan: ‘Het lijkt een thema te worden’

Caleb Ewan zat er maar wat beteuterd bij toen hij vernam dat hij niet eerste maar tweede was geworden. “Opnieuw na een fotofinish, het lijkt een thema te worden dit seizoen. Uiteraard ben ik ontgoocheld, maar dat is het leven van een sprinter zeker. De vorm is goed, al moet mijn sprint toch nog wat beter. Zo was ik er al een paar keer dicht bij, maar blijkbaar mis ik nog iets om die zege binnen te halen.”

Deel dit bericht