WhatsApp-Image-2024-03-03-at-15.21.00

Jarne Van De Paar wint uitgeregende GP Monseré

Lotto-Dstny sprinter Jarne Van De Paar heeft de Maselis Grote Prijs Jean-Pierre Monseré op zijn naam geschreven. Na 200 kilometer in de regen was hij sneller dan Timothy Dupont en David Dekker. Jenthe Biermans, achtste vandaag, is de nieuwe leider in de Lotto Cycling Cup.

De Belgen Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), Mathias Vanoverberghe (Philippe Wagner/Bazin), Victor Vercouillie (Team Flanders-Baloise) en de naar België uitgeweken Zwitser Tom Bohli (Tudor Pro Cycling Team) aarzelden niet om zichzelf warm te rijden in de aanvangsfase. Zij vormden met z’n vieren de vroege vlucht. Halfweg koers kon de Nederlander Meindert Weulink (Parkhotel Valkenburg) de brug slaan naar het kwartet. Intermarché-Wanty en Team DSM-Firmenich PostNL gaven deze vlucht nooit meer dan drie minuten voor hun sprinters Arne Marit en Pavel Bittner.

Na de start op de markt van Ichtegem zetten de renners meteen koers richting de aankomstzone in Roeselare. Vanaf daar kregen ze nog drie ronden voor de boeg van 58,6 kilometer naar Ichtegem en terug, met onderweg telkens de beklimming van Hoogledeberg en de Gitsberg en enkele andere kasseistroken.

Tijdens de voorlaatste ronde werd de vroege vlucht gegrepen, terwijl het peloton altijd maar uitdunde door de slijtageslag in de regen. Net voor het ingaan van de laatste ronde waagde Hartthijs De Vries (TDT-Unibet CT) solo zijn kans. Hij fietste bijna een minuut voorsprong bij elkaar in zijn eentje. Het was vechten tegen de bierkaai voor de Nederlander met een losgeslagen peloton achter zich waar favoriet Arne Marit de rol moest lossen onder het gebeuk van Uno-X Mobility en Arkea-B&B Hotels.

Na de ultieme poging op de Lookhuisstraat kasseistrook om de koers zwaar te maken en enkele valpartijen, bleef slechts een peloton van een 30-tal renners over. Roeselare maakte zich op voor een spurt van sterke mannen aan de gebouwen van Maselis NV. Lotto-Dstny sprinter Jarne Van De Paar werd perfect gepiloteerd door zijn ploegmaats. De enige hindernis was de valpartij in de Uno-X Mobility trein, maar voor de rest kon niemand Jarne Van De Paar nog bedreigen. Timothy Dupont werd in zijn zog tweede en David Dekker sprintte naar de derde plaats.

De nieuwe Belgische sprinter op het hoogste niveau, ex-Belgisch kampioen Jarne Van De Paar was dolblij met zijn zege. “De meeste hadden het extreem koud, maar ik kon me goed warm houden. Het was wel een zeer pittige koers in deze weersomstandigheden. De sprint was zeer hectisch, ik moest vertrouwen op mijn ploegmaats. Zij hebben fantastisch werk gedaan. Ik wilde graag een profkoers winnen in België en ik scoor meteen in mijn eerste wedstrijd.”

Timothy Dupont kon niet over Van De Paar komen in de laatste meters. “De weersomstandigheden waren echt erbarmelijk. Bovendien ben ik in het begin van de koers vrij hard ten val gekomen. Ik ben al bij al tevreden met de tweede plaats. Het was een lange en ijskoude dag. Ik zat perfect in het wiel van Jarne en kon er niet over komen.”

David Dekker was dan eerder teleurgesteld. “Enerzijds ben ik tevreden dat ik eindelijk nog eens op het podium kan staan, maar mijn sprint werd wat belemmerd door de valpartij van de Uno-X renner. Het team heeft fantastisch werk geleverd en we maakten de koers zo hard mogelijk om met een zo klein mogelijke groep naar de finish te komen. Ik voelde me super sterk en het was in eerste instantie wel even balen.”

Apocalyptische omstandigheden in de tweede Lotto Cycling Cup van 2024 met andermaal een spannende wedstrijd en Jenthe Biermans als nieuwe leider. Hartthijs De Vries mocht na zijn solo nog de Flandrien prijs van de strijdlust mee naar huis nemen. In mei staan de volgende manches gepland voor de Lotto Cycling Cup, maar liefst vijf stuks, te beginnen met de Euro Shop Elfstedenronde in Brugge.

Deel dit bericht