unnamed (3)

Jasper Philipsen wint koninklijke sprint in Koolskamp Koers

Jasper Philipsen veroverde de titel van Kampioen van Vlaanderen in Koolskamp Koers na een spannende sprint. Hij haalde het van de Nederlanders Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen. De sprintersploegen controleerden de hele wedstrijd en gaven de vier vroege vluchters geen kans.

In de aanvangsfase kregen we een ontsnapping van 10 renners. Deze kregen amper vrijgeleide van het peloton. Na drie ronden waren het de Fransman Samuel Leroux, de Belgen Thibau Verhofstadt en Gijs Van Hoecke en de Zwitser Fabio Christen die zich konden onderscheiden van het peloton. Zij kleurden Koolskamp Koers met de vroege vlucht.

De sprintersploegen controleerden de hele wedstrijd in het peloton. Jordi Warlop deed een groot deel van het werk voor Soudal Quick-Step. hij kreeg hulp van onder meer Alpecin – Deceuninck en Team Jayco Alula. De vluchters kregen nooit meer dan twee minuten. In de slotfase sloop het peloton dichter en dichter. bij het ingaan van de voorlaatste ronde hielden de 3 overgebleven vluchters nog een kleine halve minuut over. Toen de traditionele belleman in Koolskamp de laatste ronde inluidde, was alles al te herdoen.

In een spannende eindsprint kregen we de drie sterkste sprinters zij-aan-zij. Voor het talrijk opgekomen publiek was het onmogelijk met het blote oog te zien wie zegevierde. Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen zorgden ervoor dat er een fotofinish aan te pas moest komen om de podiumplaatsen te kunnen toekennen. Jasper Philipsen trok finaal het laken naar zich toe met enkele centimeters. Hij wint deze laatste manche van de Lotto Cycling Cup en mag zich een jaar lang Kampioen van Vlaanderen noemen.

Caleb Ewan moest vandaag tevreden zijn met een verre ereplaats, maar stak wel het eindklassement van de Lotto Cycling Cup op zak. Gerben Thijssen was de enige die de Lotto – Dstny renner nog kon bedreigen vandaag, maar de Limburger pakte niet genoeg punten om nog in aanmerking te komen.

Foto Rhode Van Elsen

Deel dit bericht