CircuitdeWallonie

Jordi Meeus topt Belgisch podium in Circuit de Wallonie

De nul is in 2023 van het bord voor Jordi Meeus. De sprinter van Bora-hansgrohe had in het Circuit de Charleroi de Wallonie de snelste benen van allemaal. Alpecin-Deceuninck-ploegmaats Lionel Taminiaux en Timo Kielich maakten het Belgische podium vol.

Het Circuit de Charleroi Wallonie is de derde manche in de Lotto Cycling Cup. Onder een stralend lentezonnetje werd er naar een opvolger voor de Italiaan Andrea Pasqualon gezocht.

Na de start op de Place Verte in het stadscentrum van Charleroi vormde er zich een kopgroep van zes renners: Ballerstedt (Alpecin-Deceuninck), Conca (Q36.5), Marchand (Tarteletto-Isorex), Duffy (Team BridgeLane), Hansen (Restaurant Suri – Carl Ras) en Walters (Xspeed United Continental).

Het zestal fietste een voorsprong van zo’n vier minuten neer, maar na aanrijding tussen een seingever en een agent werd de wedstrijd een tijdlang geneutraliseerd.

De wedstrijd werd daarna 45 kilometer ingekort. In een pittige en snelle finale namen Bora-hansgohe, Lotto-Dstny en Alpecin-Deceuninck de wedstrijd in handen. Verschillende aanvalspogingen werden snel in de kiem gesmoord.

In de onafwendbare sprint nam Jordi Meeus de maat van Lionel Taminiauw en Timo Kielich. Milan Menten, die als vierde net naast het Belgische podium viel, is de nieuw leider in de Lotto Cycling Cup. De Victoria Prijs voor de Strijdlust was voor vroege vluchter Marchand.

Meeus: “Blij dat ik terug dit niveau haal”

Jordi Meeus had dit seizoen de armen nog niet in de lucht mogen steken. Het deed de Lommelaar dan ook deugd om in Charleroi zijn rekening te openen. “Door ziekte vielen de voorjaarsklassiekers in het water. Dan is het leuk om vast te stellen dat ik terug op niveau ben. In de finale was het koersen met de handrem open, de ploeg heeft daar uitstekend werk geleverd. Ik ben blij dat ik hun inspanningen heb kunnen belonen.”

Deel dit bericht