WhatsApp Image 2022-08-10 at 6.54.25 PM

Lotto Cycling Cup: 10 karakteristieke eendagskoersen voor een complete renner

Lotto zet voor drie jaar zijn schouders onder de Lotto Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium van tien koersen met een uniek karakter die deel uitmaken van de UCI Europe Tour. Na een jaartje als Exterioo Cycling Cup door het leven te zijn gegaan, kan de verzameling semiklassiekers met deze nieuwe overeenkomst weer vooruit kijken.

De Lotto Cycling Cup gaat van start op 28 februari met de GP Le Samyn. Op 15 september sluit het Kampioenschap van Vlaanderen de reeks van tien wedstrijden af en kennen we de eindwinnaar van de Lotto Cycling Cup 2023. Vorig jaar viel Arnaud De Lie die eer te beurt, het jonge talent van Lotto-Dstny. De kans dat ook dit jaar een straffe en veelzijdige coureur zal winnen is groot. De wedstrijden van de Lotto Cycling Cup zijn niet alleen geografisch verspreid over het land – met zelfs een uitstapje naar Nederland – ze verschillen ook op het vlak van type parcours met zowel kasseiwedstrijden, koersen met onverharde stroken en/of met heuvels en sprinterswedstrijden.

“Wielrennen is een uiterst toegankelijke sport die overeenstemt met de waarden en normen van de Nationale Loterij. Het verbindt mensen en biedt hen een vorm van verantwoord entertainment”, verklaart Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij, de reden waarom Lotto zijn schouders onder dit regelmatigheidscriterium heeft gezet. “Al jaar en dag zijn we als trouwe partner van het Belgische wielrennen dé ‘gangmakers van de koers’. Dat uit zich niet alleen in steun aan een puur Belgische profploeg, maar ook in de sponsoring van tal van wielergerelateerde projecten en roemrijke wielerwedstrijden op Belgische bodem die de fans dichter bij hun favoriete sport brengen. Deze tien semiklassiekers bieden ons eveneens de kans om de unieke band tussen supporters, wielerploeg en sponsor te versterken met een sterke activatie. Daarom was dit voor ons een no-brainer.”

Co-organisatoren Christophe Impens en Nick Nuyens van Golazo en Pro Cycling Events blikken tevreden vooruit op de komende jaren: “We kunnen alleen maar blij zijn dat een partner met een groot koershart als Lotto onze title partner wordt. Deze tien fantastische semiklassiekers verdienen die ondersteuning. Dat toppers in wording, zoals De Lie vorig jaar, van ‘de Cup’ een doel op zich maken, bewijst de waarde van het regelmatigheidscriterium. Door deze langeretermijnovereenkomst met Lotto kunnen we de wedstrijden en de uitstraling nog versterken.”

Alle wedstrijden van de Lotto Cycling Cup worden live uitgezonden op Sporza en Eurosport. De drie wedstrijden in Wallonië zijn ook live te bekijken op de RTBF.

Deel dit bericht