Golazo

Lotto Cycling Cup en Lotto Ladies Cycling Cup dokkeren zondag met Antwerp Port Epic over kasseien en onverharde wegen

Een dubbele koersagenda in Antwerpen komende zondag waar met de Antwerp Port Epic een heel uitdagende koers wacht voor het mannen- en vrouwenpeloton van de Lotto Cycling Cup en Lotto Ladies Cycling Cup. De renners rijden door een indrukwekkend havendecor en over tal van onverharde wegen en kasseistroken in de Antwerpse polders. Start en aankomst liggen in de schaduw van het magnifieke Havenhuis.

De vrouwen beginnen om 10u30 aan hun Antwerp Port Epic Ladies, de vierde manche van de Lotto Ladies Cycling Cup. Vanaf de start op het Schengenplein in Antwerpen trekt het vrouwenpeloton noordwaarts richting de moeilijkere passages in Stabroek, Zandvliet en Berendrecht. Daar krijgen ze een reeks van kasseistroken en grindwegen voorgeschoteld om het verschil te maken.

Na de lussen langs de Antwerpse haven en polders trekken ze terug richting Antwerpen, waar de laureate van de tweede editie van de Antwerp Port Epic Ladies gekroond wordt. Marthe Truyen start als winnares van vorig jaar met rugnummer 1. Ze krijgt met onder meer Julie De Wilde, Manon Bakker, Ceylin Alvarado en Sanne Cant ploegmaats aan haar zijde die over voldoende crosservaring beschikken. Andere interessante namen op de startlijst zijn Thalita de Jong, Kathrin Schweinberger, Marthe Goossens, Sofie van Rooijen en Anne Knijnenburg. Die laatste won de vorige manche van de Lotto Ladies Cycling Cup in Hamme en kan bij een goed resultaat in Antwerpen een gooi doen naar de leidersplaats in het klassement.

Twee uur na de start van de vrouwen vertrekken ook de mannen voor hun Antwerp Port Epic, de vijfde manche binnen de Lotto Cycling Cup. Van de totaal af te leggen 178 km zijn er maar liefst 56 die over grindpaden of kasseien gaan. Vorig jaar domineerde Alpecin-Deceuninck de epische koers met een volledig bezet podium, met Dries De Bondt op de bovenste trede. Ook dit jaar leveren ze met kersvers Belgisch kampioen en ex-wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch een van de topfavorieten voor zondag. De zesde van Parijs-Roubaix zal wel moeten afrekenen met een sterk blok van Lotto Dstny, waar zowel leider van de Lotto Cycling Cup Jarne Van de Paar als ook winnaar in Circuit de Wallonie Arnaud De Lie aan de start in Antwerpen staan.

Nog kanshebbers op een topnotering zondag zijn Dries Van Gestel, Vito Braet, Stan Van Tricht, Hugo Page, Clément Venturini, Luca Mozzato, Mick van Dijke, Per Strand Hagenes en Alexander Kristoff, twee weken geleden nog de rapste in de Elfstedenronde. Ook een heel interessante naam aan de start zondag tot slot is Biniam Girmay. Na zijn ongelukkige valpartijen en opgave in de Giro vorige week viert de Eritreeër zondag zijn wederoptreden in de Antwerp Port Epic.

De finale van de Antwerp Port Epic is zondag vanaf 15u15 live te volgen bij Sporza op VRT1, of ook online integraal van start tot finish te bekijken op de website van Het Nieuwsblad.

Deel dit bericht