Lotto Cycling Cup trekt zondag naar Roeselare voor Maselis GP Monseré

Na de openingsmanche van dinsdag in Dour staat met de Maselis GP Monseré vijf dagen later al de tweede manche van de Lotto Cycling Cup op de koerskalender. Wie zondag tot de topfavorieten gerekend wil worden, moet over snelle benen beschikken.

Na de start in Ichtegem rijdt het peloton al meteen richting aankomststad Roeselare, waar de renners na een eerste passage aan de finishlijn nog drie lokale rondes van 58 km te wachten staan. De lus telt met de Hoogledeberg, Ruidenberg, Lookhuisstraat en de Gitsberg vier moeilijkheden die eventueel een ander scenario kunnen veroorzaken dan een verwachte massaspurt.

Op de startlijst vinden we rappe mannen als Milan Menten, Luca Mozzato, Jenthe Biermans – dinsdag als derde mee op het podium in GP Le Samyn – Arne Marit, Vito Braet, Timothy Dupont, Milan Fretin, Jarne Van de Paar, Itamar Einhorn, Pierre Barbier, Davide Bomboi en Timo Kielich terug. Zij kunnen in de voetsporen treden van grote namen als Fabio Jakobsen (winnaar 2020), Tim Merlier (2021), Arnaud De Lie (2022) en Gerben Thijssen (2023).

De Maselis GP Monseré, een wedstrijd vernoemd naar de in 1971 verongelukte wereldkampioen en Roeselarenaar Jempi Monseré, is zondag vanaf 14u live te volgen op VRT 1. De aankomst in Roeselare wordt omstreeks 15u verwacht. De Maselis GP Monseré is de tweede manche van de Lotto Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium met tien karaktervolle Belgische eendagskoersen uit de UCI Europe Tour.

Deel dit bericht