RIesebeekDDH

Oscar Riesebeek rondt solo af en pakt eerste profzege in Dwars door het Hageland

De Nedelander Oscar Riesebeek heeft een spectaculaire en zonovergoten editie van Dwars door het Hageland gewonnen. Hij rondde in de finale een solo van 12 kilometer succesvol af en boekt zo zijn eerste profzege uit zijn carrière. Ploegmaat Gianni Vermeersch en Florian Sénéchal vervolledigden het podium.

De renners kregen in de zevende editie Dwars door het Hageland new style tussen Aarschot en Diest 41 kilometer onverharde wegen en kasseien voor de wielen geschoven, verdeeld over 14 stroken.

Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) was tijdens de tweede beklimming van de Citadel van Diest de laatste van een groepje vluchters van vijf die werd ingerekend. Het was het startschot voor een spetterende finale.

Wellens opent de debatten

Op het lokale rondje in de omgeving van Diest gooide Tim Wellens de knuppel in het hoenderhok. De pion van Lotto-Soudal raakte finaal weg met ploegmaat Florian Vermeersch, de winnaar van de Antwerp Port Epic, Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Gobert) en Fabio Van den Bossche (Alpecin Fenix).

Het kwartet kreeg nooit meer dan een halve minuut voorgift en op 10 kilometer werden de kaarten opnieuw helemaal door elkaar geschud. Stan Van Tricht (Quick-Step Alpha Vinyl) rekende Wellens en co terug tot de orde.

Yves Lampaert en Florian Sénéchal hadden door een lekke band al wat kruit verschoten en konden het werk van hun ploegmaat niet afronden. De Fransman had de batterijen nog kunnen opladen, maar moest tevreden zijn met een derde plaats.

Eén en twee voor Alpecin-Fenix

Niet Lotto-Soudal of Quick-Step Alpha Vinyl, maar Alpecin-Fenix greep finaal de macht. Op de laatste onverharde strook haalde Oscar Riesebeek zijn pijl boven en mikte recht in de roos. De Nederlander begon met een handvol seconden voorsprong aan de laatste beklimming van de Citadel van Diest en hield stand tot op de streep.

Ploegmaat Gianni Vermeersch kwam nog bijna op het wiel, maar moest tevreden zijn met een tweede plaats. Op een lekke band vervolledigde Sénéchal het podium.

De Lie bouwt voorsprong verder uit

Arnaud De Lie kwam op de Citadel van Diest als zesde boven en bouwt zijn voorsprong verder uit. De renner van Lotto-Soudal telt nu 73 punten, dat zijn er 24 meer dan eerste achtervolger Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert). Thijssen kwam in Dwars door het Hageland niet aan de start, maar krijgt op zondag in de Euro Shop Elfstedenronde in Brugge de kans om aan zijn achterstand te knabbelen.

Riesebeek: “Heel mooi om hier te winnen”

Voor Oscar Riesebeek is Dwars door het Hageland zijn eerste profzege. “De voorbije edities keek ik nog met veel plezier op televisie. Het is heel mooi dat ik hier nu zelf kan winnen. Gianni Vermeersch was voor de start onze kopman, maar werd goed in de gaten gehouden.”

Riesebeek profiteerde. “We zaten met voldoende jongens in die eerste groep en dan moet je proberen de wedstrijd zelf onder controle te houden. Afwisselend hebben we een aanval opgezet en op het eind winnen we de wedstrijd. Ik ben niet de renner die veel wint, dan voelt het heel goed om als eerste over de streep te rijden.”

Deel dit bericht