WhatsApp-Image-2024-02-27-at-17.28.21

Rex wint met millimeters voorsprong GP Le Samyn

Intermarché – Wanty renner Laurenz Rex heeft in Dour de eerste manche van de Lotto Cycling Cup gewonnen na een spannende sprint van een uitgedund peloton. Hij was enkele millimeters sneller dan António Morgado en Jenthe Biermans. Topfavoriet Arnaud De Lie had pech op een slecht moment, kwam ten val in een wilde achtervolging en kon zijn kansen niet verdedigen.

Martijn Budding (TDT-Unibet), Stijn Daemen (VolkerWessels Cycling Team), Enrico Dhaeye (Philippe Wagner/Bazin), Miguel Angel Fernandez (Equipo Kern Pharma) en Kévin Avoine (Van Rysel-Roubaix) kleurden de aanvangsfase van deze semi-klassieker op Waalse wegen. Zij mochten voorop rijden tot een eind in de plaatselijke ronden met de controle van de Lotto-Dstny ploeg van Arnaud De Lie.

Eénmaal ingelopen, kon de finale beginnen losbarsten met de vele kasseistroken. Jonas Rickaert (Alpecin-Deceuninck) zette een aanval op en kreeg het gezelschap van Pavel Bittner en Thomas Gachignard. Ondertussen kreeg Arnaud De Lie af te rekenen met mechanische pech. Tijdens zijn wilde achtervolging om zo snel mogelijk terug bij het peloton te komen aansluiten, gleed hij onderuit. Hierdoor kon de topfavoriet zijn kansen niet meer verdedigen.

Een open strijd dus in volle finale. De drie leiders werden gegrepen en we kregen veel demarrages, maar niemand kreeg vrijheid. Het enige wat nog voor afscheiding zorgde, was een valpartij in de laatste kilometers. Met een uitgedund peloton stormden we richting aankomst in Dour. Laurenz Rex kon op de lastige aankomststrook iedereen het nakijken geven, maar in zijn enthousiasme, gooide hij zijn handen in de lucht net voor de finish. António Morgado kwam nog sterk opzetten met een ultieme jump. Jenthe Biermans finishte knap derde na een lead-out van Amaury Capiot.

Laurenz Rex had net voldoende voorsprong om de GP Le Samyn op zijn palmares te schrijven. “Ik keek naar de borden om zeker niet te vroeg aan te gaan, want het gaat hier nog wat bergop. Ik heb alles in de schaal geworpen om het werk van de ploeg af te werken. De koers verliep fantastisch. Iedereen geloofde in mij. Vito (Braet) trok de sprint perfect voor mij aan. Uiteindelijk heb ik nog iets te vroeg gejuicht. Er kwam nog iemand opzetten. Daar heb ik geluk gehad.”

Een spannende semi-klassieker op Waalse wegen om het Lotto Cycling Cup seizoen mee op gang te schieten met een verrassende winnaar. Op naar de GP Monseré zondag in Roeselare!

Deel dit bericht