Golazo

Sprinters zaterdag aan zet in zesde manche Lotto Cycling Cup, de Van Merksteijn Fences Classic

De Van Merksteijn Fences Classic is op zaterdag 27 mei de zesde manche van de Lotto Cycling Cup. Op het vlakke parcours in regio Kortrijk belooft het een razendsnelle koers te worden. Als het tot een massasprint komt in Zwevegem zijn Tim Merlier en Caleb Ewan de gedoodverfde favorieten.

De Van Merksteijn Fences Classic is de nieuwe naam van de Grote Prijs Marcel Kint. In een nog verder verleden heette deze wedstrijd Zwevegem Koerse. De eerste editie van deze toenmalige kermiskoers dateert al van 1930. Sinds 2016 staat de wedstrijd op de internationale wielerkalender van de UCI. De Van Merksteijn Fences Classic maakt deel uit van de Lotto Cycling Cup, een regelmatigheidscriterium met tien karaktervolle eendagskoersen uit de UCI Europe Tour in België en Nederland.

De ploegvoorstelling voor de 80ste editie vindt zaterdag vanaf 9u30 plaats op het Casinoplein in Kortrijk. Om 11u weerklinkt het startschot in de Jan Palfijnstraat. Na een aanloopronde van 34 km rijden de renners nog vier lokale rondes van ruim 41 km. Goed voor een wedstrijdtotaal van 199,4 km. De lokale rondes brengen het peloton onder andere in Kooigem, Moen en Zwevegem, waar de finish ligt in de Bekaertstraat. De aankomst wordt rond 15u30 verwacht.

Topfavorieten op het vlakke parcours zijn Tim Merlier (Soudal Quick-Step) en Caleb Ewan (Lotto Dstny), die zijn ploegmaat Arnaud De Lie kan opvolgen op de erelijst. Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) mikt na winst in de Maselis GP JP Monseré op 5 maart op een tweede zege in de Lotto Cycling Cup. Bij Alpecin-Deceuninck hebben ze meerdere ijzers in het vuur. Zowel Jakub Mareczko, Lionel Taminiaux als Timo Kielich hebben een goede sprint in de benen. Kielich staat na vijf manches tweede in de Lotto Cycling Cup en kan de leidersplaats van Milan Menten, de winnaar van de GP Le Samyn, overnemen.

LIVE OP TV

Zaterdag vanaf 14u is de Van Merksteijn Fences Classic live te volgen in Sporza op VRT 1.

Deel dit bericht