WhatsApp Image 2024-05-01 at 17.03.53 (1)

VolkerWessels domineert eerste Cyclis Bike Lease Classic

De nieuwe klassieker Cyclis Bike Lease Classic in was voor de organisatie meteen een schot in de roos in een zonovergoten Hamme. We kregen een gesloten wedstrijd met een spannend slot. Anne Knijnenburg en Federica Venturelli gingen er in de slotronde vandoor en konden verrassend de aangekondigde massasprint vermijden. Knijnenbrug toonde zich de sterkste in een sprint à deux tegen Venturelli. Haar ploegmate Scarlett Souren kon nog overtuigend de sprint om de derde plaats naar haar hand zetten.

Alice Sharp (Das-Hutchinson-Brother UK) was de eerste vluchtster van de dag. Zij was een tijdlang alleen op stap in de aanvangsronden van deze vlakke wedstrijd. De Zwitserse Lea Fuchs (Maxx-Solar Rose Women Racing) was de volgende die er solo op uit trok. De hele koers lang controleerde het VolkerWessels team de wedstrijd samen met de thuisrijdende ploeg Proximus-Cyclis CT. Bij het ingaan van de slotronde zagen we Fuchs’ ploeggenote Helena Bieber doorkomen met een kleine voorsprong.

De wedstrijd moest op dat moment nog volledig losbarsten. Een zeer spannende laatste ronde besliste over de uitslag in deze wedstrijd. Iedereen verwachtte een massasprint op dit vlakke parcours. Federica Venturelli (UAE Development Team) en Anna Knijnenburg (VolkerWessels Women’s Pro Cycling Team) speelden alles of niets in de finale en bouwden een mooie voorsprong uit. Hun beide teams controleerden het peloton en met een 40-tal seconden bonus in de laatste kilometers, mochten zij gaan sprinten om de zege.

In een spannende sprint à deux moest de jonge Italiaanse Federica Venturelli het pas in de laatste meters afleggen tegen haar Nederlandse medevluchtster Anna Knijnenburg, die het vele werk van haar team knap kon afwerken. Haar ploeggenote en kopvrouw Scarlett Souren won overtuigend de sprint van het peloton, waarin nog massaal gevallen werd op de finishlijn, hopelijk zonder al te veel averij.

Op naar de volgende Lotto Ladies Cycling Cup in de Anterp Port Epic op 19 mei. Met de vele offroad secties in de Antwerpse haven, krijgen we daar ongetwijfeld ook een spannende strijd!

Foto: David Pintens – Golazo

Deel dit bericht